Veiligheid2018-02-08T12:32:05+00:00
NVA

Nieuws – Veiligheid

Met deze voorstellen maken we het Schengeninformatiesysteem (SIS) efficiënter op het vlak van grensbewaking, politiesamenwerking en het opvolgen van de terugkeer van illegalen. Concreet maken we een einde aan de identiteitsfraude door vingerafdrukken te vergelijken. Hiermee verhogen we ook de pakkans van criminelen op de vlucht in de EU.

October 25th, 2018|

Voorzitter, collega’s, Ik ben zeer tevreden met dit wetgevingspakket over het Schengeninformatiesysteem. Hiermee verhogen we de efficiëntie van de

Tijdens het plenaire debat ter voorbereiding van de Europese raad van oktober: “Het overnemen van het Australische model zou ons toelaten om de migratie terug onder controle te krijgen. Hiermee vergroten we het draagvlak bij de burger voor degenen die echt in nood zijn. En de mensensmokkelaars verliezen hun bron van inkomsten.”

October 14th, 2018|

Voorzitter, collega’s. We moeten de illegale migratie naar Europa stoppen. Dat kan enkel door ons te baseren op het Australisch model. Het is onbe

De strijd tegen criminaliteit en terreur kunnen we enkel winnen als de lidstaten nog meer en beter samenwerken om criminelen en terroristen op droog zaad te zetten door gelden en goederen verkregen uit criminele activiteiten te bevriezen en confisqueren. Nu wordt slechts 1 procent in beslag genomen.

October 10th, 2018|

Dank u voorzitter. Afgelopen zomer werden vreedzame demonstraties door bezorgde Roemeense burgers brutaal neergeslagen. Tienduizenden mensen kwame

We moeten de ongecontroleerde economische migratie naar Europa stoppen. Ik hoop dat de Europese Raad vaart maakt met het idee van ontschepingsplatformen buiten de Unie. Want een reddingsoperatie die niet meer automatisch resulteert in een asielaanvraag in Europa zal sterk ontradend werken. Alleen zo kunnen we de migratie terug onder controle krijgen, wat het draagvlak bij de burger vergroot voor de echte vluchtelingen.

October 4th, 2018|

Voorzitter, collega’s. De titel van dit debat zegt alles! Zo lijkt er geen sprake te zijn van een ‘vluchtelingencrisis’ in Europa. Wat niet klopt!

Load More Posts

Nieuws filter