Voor mij en mijn partij primeert inhoud op postjes.

2018-02-08T18:26:05+00:00January 19th, 2017|
NVA

Voor mij en mijn partij primeert inhoud op postjes. Mijn campagne ging over verandering, ook in het Europees Parlement. Tijdens de verkiezing werd mij het ondervoorzitterschap van het Europees Parlement aangeboden, als onderdeel van een deal. In deze video leg ik uit waarom ik dit heb geweigerd. Voor mij #nobackroomdeals.

Zoals u weet was ik een van de kandidaten voor het voorzitterschap van het Europees Parlement. Ik kijk nu terug op een succesvolle campagne, waarbij ik heel wat mensen op een positieve manier heb kunnen bereiken en overtuigen. Ik heb tot het einde gevochten. Omdat ik ervan overtuigd ben dat het Europees Parlement nood heeft aan een ander soort politiek, ten dienste van onze burgers.

Echter, schaamteloze postjespakkerij heeft ook deze keer een belangrijke rol gespeeld voor de traditionele fracties. Europa is in crisis, maar zij bakkeleien in schimmige achterkamertjes liever over postjes.

Voor mij is echter inhoud belangrijk. Daarom doe ik aan politiek, om resultaten te boeken. Het is uitermate belangrijk dat we als N-VA ons eurorealistisch verhaal blijven vertellen. Wij hebben wél een duidelijk plan hoe we de Europese Unie willen hervormen.

Daarom heeft mijn ECR-fractie, ook onder druk van de N-VA, EVP-kandidaat Tajani overtuigd om publiekelijk afstand te nemen van de deal tussen de EVP- en ALDE-fractie, waar we ons inhoudelijk absoluut niét achter konden scharen. De focus van Europa moet niet liggen op meer en meer Europa, maar wel op veiligheid, het inperken van migratie en het creëren van jobs. Nu erkent ook Tajani dat een parlementsvoorzitter geen politieke agenda moet pushen, maar ruimte moet geven aan het debat.

Mij werd de post van ondervoorzitter van het Europees Parlement aangeboden. Ik heb vriendelijk bedankt. Ik ben trouw gebleven aan mijn slogan van “geen achterkamerdeals met mij”. Ik wil ongebonden en voluit kunnen focussen op de thema’s die mij nauw aan het hart liggen en die dringend nieuw beleid vereisen: gelijke kansen bijvoorbeeld, maar ook een andere kijk op de sociale agenda van Europa en op de uitdagingen die migratie en veiligheid stellen.

Ik wil graag iedereen van harte danken voor jullie medewerking, steun en hulp! Daardoor werd het een onvergetelijke ervaring. Nogmaals bedankt allemaal!