Over N-VA2018-02-08T16:01:49+00:00
NVA

N-VA visie op EU

Ik maak deel uit van de N-VA die momenteel de grootste politieke partij is in het Europees Parlement vanuit Vlaanderen en Belgiƫ.

De N-VA maakt deel uit van de politieke groep ECR (de Europese Conservatieven en Hervormers). Samen met de ECR willen wij Europa hervormen volgens eurorealistische principes. Dit houdt in we ons focussen op 6 principes.

– Ten eerste : Europa begint bij jou.

– Ten tweede : wij willen geen Europese superstaat.

– Ten derde : Een sterk Vlaamse stem in Europa.

– Ten vierde : wij moeten Europa in vraag durven stellen want Europa is niet vanzelfsprekend en dus moeten we kritisch kunnen zijn.

– Ten vijfde : welvaart en welzijn zorgen samen voor een sterke en gezonde economie want zonder economie is er geen geld voor sociaal beleid.

– Het zesde principe is : solidariteit en verantwoordelijkheid want als je in Europa solidair bent houdt niet in dat iedereen zomaar zijn eigen zin kan doen want we dragen ook samen de verantwoordelijkheid voor een goed bestuur en een goed financieel resultaat.

Op deze zes principes willen we ons baseren om een beter evenwicht te vinden tussen Europa en de Europese lidstaten want het zijn die lidstaten die samen Europa vormen.