9 mei is de dag van Europa!

2018-02-08T18:54:06+00:00May 9th, 2016|
NVA

9 mei is de dag van Europa! Op 9 mei 1950, vijf jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog, hield de Franse minister van buitenlandse zaken Robert Schuman een toespraak in Parijs waarin hij ideeën lanceerde voor een nieuwe vorm van politieke samenwerking in Europa. Hierdoor zou een nieuwe oorlog in Europa ondenkbaar worden. Schumans voorstel wordt gezien als de eerste aanzet tot wat later de Europese Unie zou worden.

Daarom organiseert het Europees Parlement in Brussel een opendeurdag op 28 mei 2016. Er zullen verschillende debatten, animatie en infosessies zijn in het Europees Parlement. Het juiste adres is: Wiertzstraat 60, 1047 Brussel.

De N-VA heeft zelf ook iets te bieden in het Europees Parlement: van 12 tot 13 uur is er het N-VA evenement “Vlaanderen in Europa”. Aansluitend bieden we een hapje en een drankje aan, waarna iedereen nog op eigen houtje op verkenning kan gaan in de Europese wijk.

Voor dit evenement, graag afspraak om 11u stipt op het Luxemburgplein aan de N-VA stand. Vergeet niet jouw identiteitskaart mee te brengen! Interesse? Voor deelname en info één adres: mark.demesmaeker-office2@europarl.europa.eu.

Voor algemene informatie over de Europadag: zie http://europeday.europa.eu/desktop/nl/activities/country/be