Europa moet voortrekker zijn voor mensen met beperking

2018-02-08T18:46:53+00:00June 1st, 2016|
NVA

Helga Stevens, zelf het eerste vrouwelijke dove lid van het Europees Parlement, spoort alle Europese instellingen aan om een voortrekker te zijn in het garanderen van de rechten van personen met een beperking. De bevoegde commissie van het Europees Parlement schaarde zich zo goed als unaniem achter haar rapport met aanbevelingen daartoe.

“Het doet deugd dat bijna alle fracties mijn rapport steunen”, reageert Stevens. “Dit bewijst dat de rechten van mensen met een beperking geen politieke kleur of agenda hebben.”

Voorbeelden strekken

“Mensen met een beperking moeten toegang hebben tot alle aspecten van het leven. Wat heeft het bijvoorbeeld voor nut dat iemand een aangepaste werkplaats heeft, wanneer hij of zij niet op het werk geraakt omdat de trein of bus niet toegankelijk is?” Het rapport Stevens draagt ertoe bij dat alle Europese instellingen het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld door evenementen die in hun gebouwen doorgaan, maximaal toegankelijk te maken of informatie gemakkelijker beschikbaar te maken.

Bij de opmaak van haar rapport werkte Stevens nauw samen met verscheidene verenigingen van en voor mensen met een beperking. Ook hield ze rekening met de adviezen van een groot aantal parlementaire commissies.

https://www.n-va.be/nieuws/europa-moet-voortrekker-zijn-voor-mensen-met-beperking