Helga’s tussenkomst in plenaire vergadering te Straatsburg op 08.03.2016 m.b.t. agendapunt “Mededeling over de tenuitvoerlegging van de Europese Migratieagenda”.

2018-02-08T19:04:40+00:00March 8th, 2016|
NVA

In het verleden hebben de Europese leiders en regeringen onvoldoende aandacht besteed aan het Europese grenzenbeleid. Hierdoor zijn we afhankelijk geworden van Turkije. We kunnen zelfs onze eigen grenzen niet meer alleen controleren. De Europese Unie is chanteerbaar geworden. De Turken maken daar nu natuurlijk volop misbruik van.

De EU heeft al te lang de lakse Merkel-lijn gevolgd en zit daarom vandaag in slechte papieren. De structurele oplossing is voor de N-VA duidelijk. Wat vandaag gebeurt, is bijzonder pijnlijk voor de Europese Unie. Dit is niet voor herhaling vatbaar.

We moeten er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de EU de eigen boontjes terug volledig zélf kan doppen en niet afhankelijk blijft van landen als Turkije. En dus moeten we de routes naar West-Europa sluiten, moeten we volop focussen op opvang in de eigen regio en een sterk push-backbeleid invoeren.

Ook moeten we strenge limieten invoeren en dus strikte quota stellen aan de instroom.